LAMBRUSCO VALLE CALDA BIANCO

POCHODZENIE
Włochy

SZCZEPY WINOGRON
Lambrusco Maestri, Marani, Salamino i Ancellotta

CHARAKTERYSTYKA WINA
Kolor jasnożółty słomkowy. Przyjemne aromaty głogu, żółtych, dojrzałych jabłek i skórki cytryny. Smak świeży, głęboki, zbalansowana słodycz i kwasowość sprawiają, że Lambrusco jest idealne do picia jako aperitif oraz akompaniament do dań. Idealne do dań z białego mięsa, ryb i białych serów.

NAJLEPIEJ SMAKUJE PODAWANE DO
TEMPERATURA SERWOWANIA
8-10°C

COTE RED SEMI DRY

POCHODZENIE
Bułgaria (Dolina Róż)
SZCZEPY WINOGRON
Kupaż win z czerwonych winogron
CHARAKTERYSTYKA WINA
Delikatne czerwone wino półwytrawne wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem z wyczuwalnymi nutami wiśni i czerwonej porzeczki. W smaku pełne, z dominującymi czerwonymi owocami.
NAJLEPIEJ SMAKUJE PODAWANE DO
TEMPERATURA SERWOWANIA
16-18°C

LAMBRUSCO VALLE CALDA ROSSO

POCHODZENIE
Włochy

SZCZEPY WINOGRON
Lambrusco Maestri, Marani, Salamino i Ancellotta

CHARAKTERYSTYKA WINA
Kolor głęboki czerwony z fioletowymi refleksami. Bukiet świeży, z nutami wiśni i dzikich jagód. W smaku łagodnie musujące, z delikatnie zbalansowana słodyczą i kwasowością dzięki czemu idealnie nadaje się jako aperitif oraz akompaniament do wędlin i serów.

NAJLEPIEJ SMAKUJE PODAWANE DO
TEMPERATURA SERWOWANIA
8-10°C
COTE ROSE SEMI DRY
SZCZEPY WINOGRON
Kupaż win z różowych winogron
CHARAKTERYSTYKA WINA
Delikatne czerwone wino półwytrawne wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem truskawek i dzikiej róży oraz smakiem z wyczuwalnymi: czerwoną porzeczką i maliną.
NAJLEPIEJ SMAKUJE PODAWANE DO
TEMPERATURA SERWOWANIA
6-8°C