Warianty Smakowe

LAMBRUSCO VALLE CALDA BIANCO

półwytrawne

LAMBRUSCO VALLE CALDA ROSSO

półwytrawne

arrow_down

Warianty Smakowe

arrow_down

LAMBRUSCO VALLE CALDA BIANCO
wino białe, półsłodkie

POCHODZENIE
Włochy

SZCZEPY WINOGRON
Lambrusco Maestri, Marani, Salamino i Ancellotta

CHARAKTERYSTYKA WINA

Kolor jasnożółty słomkowy. Przyjemne aromaty głogu, żółtych, dojrzałych jabłek i skórki cytryny. Smak świeży, głęboki, zbalansowana słodycz i kwasowość sprawiają, że Lambrusco jest idealne do picia jako aperitif oraz akompaniament do dań. Idealne do dań z białego mięsa, ryb i białych serów.

NAJLEPIEJ SMAKUJE PODAWANE DO

TEMPERATURA SERWOWANIA
8-10°C

arrow_down

COTE RED SEMI DRY
wino czerwone, półwytrawne

POCHODZENIE
Bułgaria (Dolina Róż)

SZCZEPY WINOGRON
Kupaż win z czerwonych winogron

CHARAKTERYSTYKA WINA
Delikatne czerwone wino półwytrawne wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem z wyczuwalnymi nutami wiśni i czerwonej porzeczki. W smaku pełne, z dominującymi czerwonymi owocami.

NAJLEPIEJ SMAKUJE PODAWANE DO

TEMPERATURA SERWOWANIA
16-18°C

arrow_down

LAMBRUSCO VALLE CALDA ROSSO
wino czerwone, półsłodkie

POCHODZENIE
Włochy

SZCZEPY WINOGRON
Lambrusco Maestri, Marani, Salamino i Ancellotta

CHARAKTERYSTYKA WINA

Kolor głęboki czerwony z fioletowymi refleksami. Bukiet świeży, z nutami wiśni i dzikich jagód. W smaku łagodnie musujące, z delikatnie zbalansowana słodyczą i kwasowością dzięki czemu idealnie nadaje się jako aperitif oraz akompaniament do wędlin i serów.

NAJLEPIEJ SMAKUJE PODAWANE DO

TEMPERATURA SERWOWANIA
8-10°C

arrow_down

COTE ROSE SEMI DRY
wino różowe, półwytrawne

POCHODZENIE
Bułgaria (Dolina Róż)

SZCZEPY WINOGRON
Kupaż win z różowych winogron

CHARAKTERYSTYKA WINA
Delikatne czerwone wino półwytrawne wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem truskawek i dzikiej róży oraz smakiem z wyczuwalnymi: czerwoną porzeczką i maliną.

NAJLEPIEJ SMAKUJE PODAWANE DO

TEMPERATURA SERWOWANIA
6-8°C

arrow_down

Inne Marki