Drinki Ciociosan

Wszystkie
Bianco
Rosso
Classico
Dry
Limone
Fragola

Drinki Ciociosan

Wszystkie
Bianco
Rosso
Classico
Dry
Limone
Fragola

AMERICANO
Ciociosan Rosso

SKŁADNIKI

  • 30 ml Campari
  • 30 ml Ciociosan Rosso
  • woda gazowana do dopełnienia
  • kostki lodu
  • Skórka z pomarańczy i pół plasterka pomarańczy do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Do niskiej szklanki włóż lód i wlej wszystkie składniki bezpośrednio na kostki – najpierw alkohol, a potem odrobinę wody gazowanej. Udekoruj połówką plasterka pomarańczy i skórką.

AMERICANO
Ciociosan Rosso

SKŁADNIKI

  • 30 ml Campari
  • 30 ml Ciociosan Rosso
  • woda gazowana do dopełnienia
  • kostki lodu
  • Skórka z pomarańczy i pół plasterka pomarańczy do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Do niskiej szklanki włóż lód i wlej wszystkie składniki bezpośrednio na kostki – najpierw alkohol, a potem odrobinę wody gazowanej. Udekoruj połówką plasterka pomarańczy i skórką.

arrow_down

BRONX
Ciociosan Rosso & Ciociosan Dry

SKŁADNIKI

  • 20 ml ginu
  • 10 ml Ciociosan Rosso
  • 10 ml Ciociosan Dry
  • 20 ml soku z pomarańczy
  • 3 kostki lodu
  • plasterek pomarańczy

PRZYGOTOWANIE

Do shakera wrzuć lód, wlej gin, oba rodzaje Ciociosanu i sok. Przez kilka sekund wstrząsaj. Przelej do kieliszków koktajlowych i podawaj z plasterkiem pomarańczy.

arrow_down

CUBANOS
Ciociosan Classico

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Classico
  • 40 ml rum
  • woda mineralna gazowana (do uzupełnienia)
  • 2 plastry pomarańczy
  • 2 plastry cytryny
  • świeża mięta 4 listki

PRZYGOTOWANIE

Do schłodzonej szklanki wsyp owoce z miętą, ugniataj (madluj) madlerem, zasyp kruszonym lodem do pełna i uzupełnij alkoholami i wodą. Wymieszaj długą łyżką, posyp cukrem trzcinowym. Udekoruj ćwiartką pomarańczy i listkiem mięty.

arrow_down

BLUE LAGOON
Ciociosan Bianco

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan  Bianco
  • 20 ml likieru pomarańczowy blue curacao
  • 20 ml soku z cytryny
  • Sprite (do uzupełnienia)
  • lód

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki w kolejności wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką. Udekoruj wisienką koktajlową lub plasterkiem pomarańczy.

arrow_down

THE BERRIED TREASURE
Ciociosan Bianco

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Bianco
  • 20 ml Malibu
  • 30 ml soku porzeczkowego
  • lód

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem i przelej do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Udekoruj plasterkiem cytryny.

arrow_down

ITALIAN SUNSET
Ciociosan Rosso

SKŁADNIKI

  • 30 ml Ciociosan Rosso
  • 20 ml Amaretto
  • lód
  • skórka lub plasterek pomarańczy do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Wlej warstwami do kieliszka zaczynając od Amaretto lub wymieszaj w shakerze i przelej do kieliszka. Udekoruj skórką pomarańczy.

arrow_down

FRENCH GARDEN
Ciociosan Limone

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Limone
  • woda o smaku jabłkowym (do uzupełnienia)
  • świeży ogórek 3 plastry
  • lód

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką.

arrow_down

HAWAIIAN SHOTS
Ciociosan Limone

SKŁADNIKI

  • 80 ml Ciociosan Limone
  • 40 ml wódki
  • 30 ml likieru pomarańczowy blue curacao
  • 20 ml sok z cytryny
  • lód
  • 4 plasterki pomarańczy

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem. Przelej do 4 kieliszków. Do każdego kieliszka włóż plasterek pomarańczy.

arrow_down

WILD STRAWBERRY
Ciociosan Fragola

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Fragola
  • 40 ml ginu
  • 10 ml świeżego soku z cytryny
  • Sprite (do uzupełnienia)

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką. Udekoruj świeżą truskawką.

arrow_down

SUMMER CROP
Ciociosan Fragola

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Fragola
  • 40 ml wódki żurawinowej
  • lód

PRZYGOTOWANIE

Składniki wymieszaj w shakerze i przelej do kieliszka koktajlowego.

arrow_down

CIOCIOSAN GREEN TEA
Ciociosan Dry

SKŁADNIKI

  • Ciociosan Dry
  • 50 ml zielonej herbaty
  • listki mięty
  • 1 limonka
  • lód

PRZYGOTOWANIE

  • Do wysokiej szklanki wrzuć lód, miętę i ćwiartki limonki. Wymieszaj Ciociosan Dry i schłodzoną herbatę i przelej do szklanki.

arrow_up

BRONX
Ciociosan Rosso & Ciociosan Dry

SKŁADNIKI

  • 20 ml ginu
  • 10 ml Ciociosan Rosso
  • 10 ml Ciociosan Dry
  • 20 ml soku z pomarańczy
  • 3 kostki lodu
  • plasterek pomarańczy

PRZYGOTOWANIE

Do shakera wrzuć lód, wlej gin, oba rodzaje Ciociosanu i sok. Przez kilka sekund wstrząsaj. Przelej do kieliszków koktajlowych i podawaj z plasterkiem pomarańczy.

CUBANOS
Ciociosan Classico

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Classico
  • 40 ml rum
  • woda mineralna gazowana (do uzupełnienia)
  • 2 plastry pomarańczy
  • 2 plastry cytryny
  • świeża mięta 4 listki

PRZYGOTOWANIE

Do schłodzonej szklanki wsyp owoce z miętą, ugniataj (madluj) madlerem, zasyp kruszonym lodem do pełna i uzupełnij alkoholami i wodą. Wymieszaj długą łyżką, posyp cukrem trzcinowym. Udekoruj ćwiartką pomarańczy i listkiem mięty.

BLUE LAGOON
Ciociosan Bianco

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan  Bianco
  • 20 ml likieru pomarańczowy blue curacao
  • 20 ml soku z cytryny
  • Sprite (do uzupełnienia)
  • lód

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki w kolejności wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką. Udekoruj wisienką koktajlową lub plasterkiem pomarańczy.

THE BERRIED TREASURE
Ciociosan Bianco

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Bianco
  • 20 ml Malibu
  • 30 ml soku porzeczkowego
  • lód

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem i przelej do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Udekoruj plasterkiem cytryny.

ITALIAN SUNSET
Ciociosan Rosso

SKŁADNIKI

  • 30 ml Ciociosan Rosso
  • 20 ml Amaretto
  • lód
  • skórka lub plasterek pomarańczy do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Wlej warstwami do kieliszka zaczynając od Amaretto lub wymieszaj w shakerze i przelej do kieliszka. Udekoruj skórką pomarańczy.

FRENCH GARDEN
Ciociosan Limone

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Limone
  • woda o smaku jabłkowym (do uzupełnienia)
  • świeży ogórek 3 plastry
  • lód

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką.

HAWAIIAN SHOTS
Ciociosan Limone

SKŁADNIKI

  • 80 ml Ciociosan Limone
  • 40 ml wódki
  • 30 ml likieru pomarańczowy blue curacao
  • 20 ml sok z cytryny
  • lód
  • 4 plasterki pomarańczy

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem. Przelej do 4 kieliszków. Do każdego kieliszka włóż plasterek pomarańczy.

WILD STRAWBERRY
Ciociosan Fragola

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Fragola
  • 40 ml ginu
  • 10 ml świeżego soku z cytryny
  • Sprite (do uzupełnienia)

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką. Udekoruj świeżą truskawką.

SUMMER CROP
Ciociosan Fragola

SKŁADNIKI

  • 100 ml Ciociosan Fragola
  • 40 ml wódki żurawinowej
  • lód

PRZYGOTOWANIE

Składniki wymieszaj w shakerze i przelej do kieliszka koktajlowego.

CIOCIOSAN GREEN TEA
Ciociosan Dry

SKŁADNIKI

  • Ciociosan Dry
  • 50 ml zielonej herbaty
  • listki mięty
  • 1 limonka
  • lód

PRZYGOTOWANIE

  • Do wysokiej szklanki wrzuć lód, miętę i ćwiartki limonki. Wymieszaj Ciociosan Dry i schłodzoną herbatę i przelej do szklanki.