Drinki Ciociosan

AMERICANO

SKŁADNIKI
- 30 ml Campari
- 30 ml Ciociosan Rosso
- woda gazowana do dopełnienia
- kostki lodu
- Skórka z pomarańczy i pół plasterka pomarańczy do dekoracji

PRZYGOTOWANIE
Do niskiej szklanki włóż lód i wlej wszystkie składniki bezpośrednio na kostki – najpierw alkohol, a potem odrobinę wody gazowanej. Udekoruj połówką plasterka pomarańczy i skórką.
SKŁADNIKI
- 30 ml Campari
- 30 ml Ciociosan Rosso
- woda gazowana do dopełnienia
- kostki lodu
- Skórka z pomarańczy i pół plasterka pomarańczy do dekoracji
PRZYGOTOWANIE
Do niskiej szklanki włóż lód i wlej wszystkie składniki bezpośrednio na kostki – najpierw alkohol, a potem odrobinę wody gazowanej. Udekoruj połówką plasterka pomarańczy i skórką.
BRONX
SKŁADNIKI
- 20 ml ginu
- 10 ml Ciociosan Rosso
- 10 ml Ciociosan Dry
- 20 ml soku z pomarańczy
- 3 kostki lodu
- plasterek pomarańczy
PRZYGOTOWANIE
Do shakera wrzuć lód, wlej gin, oba rodzaje Ciociosanu i sok. Przez kilka sekund wstrząsaj. Przelej do kieliszków koktajlowych i podawaj z plasterkiem pomarańczy.
CUBANOS
SKŁADNIKI
- 100 ml Ciociosan Classico
- 40 ml rum
- woda mineralna gazowana (do uzupełnienia)
- 2 plastry pomarańczy
- 2 plastry cytryny
- świeża mięta 4 listki
PRZYGOTOWANIE
Do schłodzonej szklanki wsyp owoce z miętą, ugniataj (madluj) madlerem, zasyp kruszonym lodem do pełna i uzupełnij alkoholami i wodą. Wymieszaj długą łyżką, posyp cukrem trzcinowym. Udekoruj ćwiartką pomarańczy i listkiem mięty.
BLUE LAGOON
SKŁADNIKI
- 100 ml Ciociosan Bianco
- 20 ml likieru pomarańczowy blue curacao
- 20 ml soku z cytryny
- Sprite (do uzupełnienia)
- lód
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki w kolejności wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką. Udekoruj wisienką koktajlową lub plasterkiem pomarańczy.
BRONX

SKŁADNIKI
- 20 ml ginu
- 10 ml Ciociosan Rosso
- 10 ml Ciociosan Dry
- 20 ml soku z pomarańczy
- 3 kostki lodu
- plasterek pomarańczy

PRZYGOTOWANIE
Do shakera wrzuć lód, wlej gin, oba rodzaje Ciociosanu i sok. Przez kilka sekund wstrząsaj. Przelej do kieliszków koktajlowych i podawaj z plasterkiem pomarańczy.


CUBANOS

SKŁADNIKI
- 100 ml Ciociosan Classico
- 40 ml rum
- woda mineralna gazowana (do uzupełnienia)
- 2 plastry pomarańczy
- 2 plastry cytryny
- świeża mięta 4 listki

PRZYGOTOWANIE
Do schłodzonej szklanki wsyp owoce z miętą, ugniataj (madluj) madlerem, zasyp kruszonym lodem do pełna i uzupełnij alkoholami i wodą. Wymieszaj długą łyżką, posyp cukrem trzcinowym. Udekoruj ćwiartką pomarańczy i listkiem mięty.
BLUE LAGOON

SKŁADNIKI
- 100 ml Ciociosan Bianco
- 20 ml likieru pomarańczowy blue curacao
- 20 ml soku z cytryny
- Sprite (do uzupełnienia)
- lód

PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki w kolejności wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką. Udekoruj wisienką koktajlową lub plasterkiem pomarańczy.


THE BERRIED TREASURE

SKŁADNIKI
- 100 ml Ciociosan Bianco
- 20 ml Malibu
- 30 ml soku porzeczkowego
- lód

PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem i przelej do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Udekoruj plasterkiem cytryny.
ITALIAN SUNSET

SKŁADNIKI
- 30 ml Ciociosan Rosso
- 20 ml Amaretto
- lód
- skórka lub plasterek pomarańczy do dekoracji

PRZYGOTOWANIE
Wlej warstwami do kieliszka zaczynając od Amaretto lub wymieszaj w shakerze i przelej do kieliszka. Udekoruj skórką pomarańczy.


FRENCH GARDEN

SKŁADNIKI
- 100 ml Ciociosan Limone
- woda o smaku jabłkowym (do uzupełnienia)
- świeży ogórek 3 plastry
- lód

PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką.
HAWAIIAN SHOTS

SKŁADNIKI
- 80 ml Ciociosan Limone
- 40 ml wódki
- 30 ml likieru pomarańczowy blue curacao
- 20 ml sok z cytryny
- lód
- 4 plasterki pomarańczy

PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem. Przelej do 4 kieliszków. Do każdego kieliszka włóż plasterek pomarańczy.


WILD STRAWBERRY

SKŁADNIKI
- 100 ml Ciociosan Fragola
- 40 ml ginu
- 10 ml świeżego soku z cytryny
- Sprite (do uzupełnienia)

PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki wlej do szklanki z lodem i wymieszaj długą łyżką. Udekoruj świeżą truskawką.
SUMMER CROP

SKŁADNIKI
- 100 ml Ciociosan Fragola
- 40 ml wódki żurawinowej
- lód

PRZYGOTOWANIE
Składniki wymieszaj w shakerze i przelej do kieliszka koktajlowego.


CIOCIOSAN GREEN TEA

SKŁADNIKI
- Ciociosan Dry
- 50 ml zielonej herbaty
- listki mięty
- 1 limonka
- lód

PRZYGOTOWANIE
- Do wysokiej szklanki wrzuć lód, miętę i ćwiartki limonki. Wymieszaj Ciociosan Dry i schłodzoną herbatę i przelej do szklanki.